Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: όλοι μέσα !

Σχετικά : ΑΔΑ : Β4ΣΨΟΞ7Μ-74Ν - 15/11/2012
Σχετικά : ΑΔΑ : Β4ΣΙΟΞ7Μ-7Μ0 - 27/11/2012
Σχετικά : ΑΔΑ : Β4Σ6ΟΞ7Μ-Α1Κ - 14/11/2012

Ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των κλάδων ασθενείας
ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ από 12/11/2012 και 
ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από  1/12/2012.

Οι ασφαλισμένοι των παραπάνω κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ. από 12/11/2012 και οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από 1-12-2012, είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου απολαμβάνουν ισότιμα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του Οργανισμού τις υπηρεσίες που παρέχονται...

Οι υπηρεσίες παρέχονται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς και παρόχους υγείας και από μη συμβεβλημένους ιατρούς με δαπάνη των ασφαλισμένων. Οι γιατροί που έχουν ήδη σύμβαση με τους παραπάνω φορείς, δύνανται να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Η παραπομπή των ασφαλισμένων για τη διενέργεια κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων θα γίνεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής παραπομπής e-diagnosis. Προσωρινά, μέχρι την προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος, θα γίνεται χειρόγραφα, μέσω των ατομικών βιβλιαρίων υγείας (ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ) μόνον από τους ιατρούς (μόνιμους και αορίστου χρόνου) των υπηρεσιών υγείας των αναφερόμενων φορέων και τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Οι παρακλινικές εξετάσεις θα διενεργούνται στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ, στις κρατικές δομές και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικούς παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για τους ασφαλισμένους των εντασσόμενων φορέων θα γίνονται αποδεκτά από τους παρόχους υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και οι εξετάσεις θα εκτελούνται σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμοί Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. 

Η παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας (νοσοκομειακή περίθαλψη) παρέχεται από τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας με τον ΕΟΠΥΥ (κρατικές υγειονομικές δομές, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, αγροτικά ιατρεία κ.λπ.) και σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.

Η συνταγογράφηση γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή με την έκδοση χειρόγραφης συνταγής στο ενιαίο έντυπο συνταγολογίου ΕΟΠΥΥ, για τις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής.

Από 12/11/2012 οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση Προμήθειας Φαρμάκων ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους από όλα τα φαρμακεία που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν προπληρώνουν για τα φάρμακά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας !